scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max Verstappen derde tijdens 24h Nurburgring powered by VCO

Gepubliceerd op 26 april 2020 door Johan Peeters

Max Verstappen is met zijn team als derde geëindigd tijdens de 24 Uur van de Nürburgring powered by VCO. Tijdens de iRacing-simrace had Team Redline Cup na 24 uur racen op de Nordschleife een ronde achterstand op de Porsche24 driven by Redline, die als winnaars in hun klasse over de streep kwamen. Tweede werd het team van R8G Esports.

Tijdens het evenement waren de deelnemers onderweg in vier verschillende klassen. De snelste klasse was de GT3 met onder meer de Audi R8 LMS, Ferrari 488 GT3, Mercedes AMG GT3 en de BMW Z4 GT3. Dan de Cup, de klasse waar het team van Max deel van uitmaakte, allemaal onderweg met de Porsche 911 GT3 Cup. In de klasse GT4 streden de deelnemers in de Porsche Cayman GT4 en als laatste de klasse TCR waar werd gereden met een Audi RS 3 LMS TCR.

Met zijn teamgenoten Ayhancan Guven en Marcus Bech Jensen had de coureur van Aston Martin Red Bull Racing lang uitzicht op de overwinning in hun klasse. Ayhancan Guven liep tijdens het laatste uur echter schade op, waardoor de kans op een overwinning verloren ging. Per ronde werd er twintig seconden verloren, waardoor het team uiteindelijk met een derde plek genoegen moest nemen.

Overall werd de race gewonnen door BS Competition $089 in een BMW Z4 GT3. In het overall klassement vinden we Team Redline Cup terug op de achtste plek.